De Schakel Logo
 

Actueel

Projectweek Water

Het kan u bijna niet ontgaan zijn als u vanmorgen de school binnen bent gelopen. De projectweek 'water' is begonnen. De afgelopen weken zijn de verschiillende groepen al voorzichtig gestart met een aantal activiteiten met het thema 'water'. Vandaag, donderdag 31 mei starten we met het gezonde onderdeel van deze projectweek. De komende week wordt in elke groep bij gehouden hoe gezond ons pauze-drankje is. Dat doen we door suikerklontjes in te zamelen aan de hand van een drankenbord. HIerop staat hoeveel suikerklontjes in de verschillende drankjes zit. En natuurlijk willen we ons watertappunt onder de aandacht brengen. Deze is de afgelopen week al goed gebruikt met het warme weer. Andere activiteiten zijn oa een bezoek aan de waterzuivering door groep 7/8, verschillende proefjes met drijven/zinken in groep 3 t/m 6, het prentenboek de mooiste vis van de zee in groep 1/2. En dan is er natuurlijk nog de botenwedstrijd. Er zijn al verschillende boten meegenomen naar school. Woensdag 6 juni gaan we alle boten testen in het water. De mooiste boten krijgen een prijsje, deze boten gaan ook varen tijdens de afsluiting op donderdagmiddag 7 juni. U bent hierbij van harte welkom vanaf 14.00 uur. 

Pasen

Donderdag 29 maart houden we de jaarlijke paasviering op school. Om half 1 komen alle leerlingen samen in het speellokaal; daar gaan we samen op reis door het verhaal van Pasen. Het thema is "Ga je mee?" We zingen prachtige liedjes en natuurlijk wordt ook het paasverhaal over de opstanding verteld. Na afloop krijgen de kinderen de liturgie mee naar huis zodat u er samen met uw kind(eren) nog eens naar kunt kijken. Na de viering is er een paasmaaltijd in het lokaal. Om kwart over 2 gaat de school uit en hebben de leerlingen een lang paasweekend. Dinsdag gaan we gewoon weer naar school.

Studiedag

Woensdag 24 januari hebben alle leerlingen een vrije dag in verband met een studiedag van het personeel. We krijgen als leerkrachten op deze woensdag weer bijscholing voor kanjertraining.

Kerstviering

Net als vorig jaar is de kerstviering dit jaar in de Sionskerk te Mariënberg. De kerstviering is op woensdag 20 december om 19.00 uur. Alle ouders en grootouders zijn van harte welkom om bij deze viering te zijn, de kerk gaat open om 18.45 uur. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 zullen een kerstmusical ten gehore brengen. Voor de hogere groepen is er een kleinere rol deze keer. De viering duurt ongeveer een uur.

De volgende dag, donderdag 21 december worden er weer kerstbakjes gemaakt op school. De kinderen moeten dan zelf een bakje met natte oase, kerstversiering en een kaars meenemen. Aansluitend begint om 12 uur de kerstvakantie.

Sinterklaasviering

Dinsdag 5 december zal Sinterklaas samen met zijn pieten weer een bezoek brengen aan onze school. Om ongeveer kwart voor 9 zullen we hem begroeten met alle kinderen van de Schakel. Daarna gaat Sint met de kinderen en ouders van groep 1 t/m 4 het feest vieren in het speellokaal. Om half 11 is er pauze voor alle kinderen. Na de pauze brengt de Sint een kort bezoek aan alle groepen en zwaaien we hem weer uit. Om 12 uur is het einde van de sinterklaasviering en mogen alle kinderen naar huis. Dinsdagmiddag is er geen school. 

Bezoek van de Broederband

Op vrijdag 9 november kregen de groepen 5 t/m 8 bezoek van de Broederband, de plaatselijke harmonie. Vol verwachting namen we plaats in het speellokaal, waar de mensen van de Broederband (ook Wout uit groep 7) een muzikaal toneelstukje voor ons opvoerden. Hier kwamen natuurlijk muziekinstrumenten, maar zelfs ook verschillende grote gereedschappen bij kijken! Dat was natuurlijk wel erg grappig! Daarna speelden ze een paar stukjes uit de film 'Jungle Book'. Na het spelen mochten de kinderen zelf instrumenten uitproberen. Best lastig om geluid te krijgen uit een sopraansaxofoon of een trompet, maar bij een heel aantal kinderen lukte dit heel goed! Voor de foto's verwijzen we naar het foto-album van groep 8. Zowel de kinderen als de leden van de Broederband vonden het erg leuk!

Stichting Philadelphia Namibië

Op donderdag 9 november kwam meneer Piet van de Berg op school om iets te vertellen over het zendingsproject waar we op de Schakel voor aan het sparen zijn. Hij vertelde dat Namibië eigenlijk niet zo'n heel arm land is, maar de verschillen zijn erg groot en voor de arme mensen en kinderen is niet genoeg geld. Daarom leven veel kinderen op straat of hebben veel mensen zelfs geen kleren. Wat fijn dat er dan mensen zijn die zorgen voor die kinderen die zelf eigenlijk niets hebben. Er wordt vooral gezorgd voor weeskinderen, maar ook kinderen met ouders die zelf bijna niks hebben worden geholpen. Er worden een paar keer per jaar dekens uitgedeeld (ook daar kan het in de winter 's nachts vriezen), kinderen die naar de bijbelclub gaan krijgen een eigen bijbel, er wordt gezorgd voor schoolmaaltijden, zodat de kinderen toch voldoende gezond eten krijgen én kinderen krijgen kleren. De vraag werd gesteld of we spullen konden geven. Helaas is het zo duur om spullen te sturen (een pakketje van 10 kilo kost al € 60,00 om te versturen), dat dit eigenlijk niet mogelijk is. Meneer van de Berg vertelde ons nog wel wat een aantal dingen kosten:

  • Een schoolmaaltijd kost € 0,25 per kind
  • Een bijbel kost € 12,00
  • Een warme deken kost € 12,00
  • Een setje kleren kost € 16,00

Tot nu toe hebben we ongeveer € 250,00 gespaard. Dat betekent dat we bijvoorbeeld al 1.000 kinderen kunnen voorzien van een schoolmaaltijd, of 20 dekens bij elkaar hebben gespaard. Dat is natuurlijk al heel mooi, maar we willen heel graag nog veel meer kunnen doen voor deze kinderen. Sparen jullie allemaal nog weer flink mee?

Lekker lezen in de herfstvakantie

We hopen natuurlijk dat het lekker weer wordt in de herfstvakantie zodat we naar buiten kunnen. Genieten van de prachtige herfstkleuren. Maar tijdens regenachtige dagen kan het ook heerlijk zijn. Lekker op de bank kruipen met een spannend boek of ga je ouders voorlezen; ze kunnen jou natuurlijk ook voorlezen. Mathilda van de bibliotheek heeft een aantal spannende leestips voor je in de herfstvakantie. Met deze boeken hoef je je geen moment te vervelen. Klik op het plaatjes voor de leestips. Veel leesplezier!

Herfsttocht

Vrijdag 20 oktober is er een uitje naar het bos voor alle leerlingen. We houden onze jaarlijkse herfsttocht. Alle informatie over deze dag kunt u lezen in de laatste nieuwsbrief. Na de herfsttocht is er alweer de eerste vakantie van dit schooljaar. Op maandag 30 oktober gaan we weer naar school.

Jaarlijkse fietscontrole

Op maandagmiddag 9 oktober worden alle fietsen van de kinderen van groep 3 t/m 8  weer gecontroleerd. Dit wordt gedaan door een aantal agenten in samenwerking met de verkeersouders van onze school. In de brief die deze week is meegegaan kunt u meer lezen over deze controle.

PO in actie

Donderdag 5 oktober is de landelijke actiedag voor het basisonderwijs. Wij als team van de Schakel hebben besloten hieraan deel te nemen en naar Den Haag te gaan. In de informatiebrief heeft u hierover meer kunnen lezen. De kinderen hebben deze dag geen les.

Streetwise

De eerste buitenschoolse activiteit van dit schooljaar staat gepland op vrijdag 22 september. Eens in de twee jaar doen we mee aan het verkeersproject van de ANWB, Streetwise. Evenals andere jaren doen we dit in samenwerking met de baisschool van Ommerkanaal. De exacte tijden en activiteiten staan op de brief die binnenkort mee wordt gegeven aan de kinderen. Alle groepen zullen hieraan deelnemen. 

We zijn weer gestart

Het schooljaar is weer begonnen. Alle kinderen zijn al een week in hun nieuwe klas of groep geweest. Een nieuwe plek, soms een nieuwe juf of meester, het is altijd even spannend zo'n eerste week. Maar we zijn onderweg om er samen weer een prima schooljaar van te maken. Als echte kanjerschool is er ook dit jaar het volste vertrouwen dat het samen met ouders, leerlingen en team een leerzaam, plezierig jaar wordt. Elke schakel telt bij ons op school en we helpen elkaar om er een sterke, stabiele ketting van te maken. De komende weken staan er enkele ouder-informatie avonden gepland in de groepen 1 t/m 6. U bent hier van harte welkom om informatie te ontvangen over de 'nieuwe' groep waarin uw kind zit, maar zeker ook om kennis te maken met elkaar. U bent welkom op deze avonden:
 
 
dinsdag 12 september om 20.00 uur: ouders/verzorgers van de leerlingen in gr.5/6
donderdag 14 september om 19.00 uur: ouders/verzorgers van de leerlingen in gr. 1/2
dinsdag 19 september om 20.00 uur: ouders en verzorgers van de leerlingen in gr. 3
donderdag 21 september om 20.00 uur: ouders en verzorgers van de leerlingen in gr. 4
 
Deze avonden bevelen we van harte bij u aan en we hopen u allen te mogen ontmoetent. 

Kijk voor een actueel overzicht op de jaarkalender