De Schakel Logo
 

Actueel

SCHOOLJAAR 2018-2019

Kerstviering

Op woensdag 19 december vieren we kerst op de Schakel. De kerstvieringen van groep 3-4, 5-6 en 7-8 vinden plaats in het eigen lokaal met alleen kinderen. De groepen 1-2 vieren kerst in het speellokaal, hierbij zijn ook de desbetreffende ouders welkom. De vieringen beginnen om 19.00 uur en duren ongeveer een uur. Donderdag 20 december maken alle kinderen een kerstbakje; ze moeten dan zelf een schaaltje of pot meenmen met oase. Om 12 uur krijgen de kinderen vrij voor de kerstvakantie. We beginnen dan weer op maandag 7 januari. We wensen iedereen hele fijne kerstdagen, een goede jaarwisseling en een fijne vakantie.

Sint op school

Het was weer een gezellig feest op school woensdagmorgen. Sint en Piet kwamen op een duo-fiets aangereden. Ze wilden graag onze nieuwe fietsenstalling gebruiken. De Pieten hebben mooie gekleurde borden voor de fietsenstalling meegenomen. Er zijn een heleboel foto's gemaakt van het Sinterklaasfeest. Deze kunt u terugvinden in het fotoalbum van groep 1 en 2, klik hier om ze te bekijken.

Woensdag 5 december komt Sinterklaas onze school bezoeken. Hij neemt natuurlijk ook zijn Pieten mee. We verwachten de sint om ongeveer kwart voor 9 op school, benieuwd met welk voertuig hij dit jaar komt. Na de ontvangst buiten gaan de kinderen van groep 5 t/m 8 naar hun eigen lokaal om daar het sinterklaasfeest te vieren met surprises, gedichten én cadeautjes. De kinderen van groep 1 t/m 4 vieren het feest in het speellokaal. De ouders zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Na de pauze bezoeken sint en piet de kinderen van alle groepen nog even in hun eigen lokaal. Om 12 uur is het sinterklaasfeest afgelopen en hebben álle kinderen vrij.

 

Herfst

Vrijdag 19 oktober wordt de jaarlijkse herfsttocht gehouden. Het weer lijkt dit jaar goed mee te werken met een beetje zon en droog! Het wordt vast weer een prachtige tocht; de herfstbladeren kleuren prachtig rood, geel en bruin. Meer informatie hierover vindt u in de laatste nieuwsbrief. Van 22 t/m 26 oktober hebben alle leerlingen herfstvakantie. Veel plezier bij de herfsttocht en een fijne vakantie. 

 

Kinderboekenweek van start

Van 3 t/m 14 oktober is de jaarlijkse kinderboekenweek. Het thema dit jaar is "vriendschap; Kom erbij!". Het plezier in lezen vinden we op de Schakel erg belangrijk. Daarom is de kinderboekenweek woensdagmorgen feestelijk geopend met een speurtocht door de school. In de hele school moesten de leerlingen in tweetallen op zoek naar 'vriendjes' uit boeken of strips. Bij elke vriend stond een letter en de letters samen vormden de zin: Vriendschap is: iedereen hoort erbij!. 

Nieuwe borden

Het kan u bijna niet ontgaan zijn als u dinsdag 2 oktober op school bent geweest; we hebben nieuwe borden gekregen in alle lokalen. De oude digiborden met beamer zijn vervangen door touchscreens. Dat is een hele verandering. De beeldkwaliteit van de schermen is een stuk beter dan de oude borden. En je kunt hier met meerdere personen tegelijkertijd op werken. Bij groep 1 en 2 kan het bord nu ook helemaa naar beneden zodat ook de leerlingen er gebruik van kunnen maken.

Fietscontrole

Dinsdagmiddag 2 oktober worden alle fietsen van de leerlingen van groep 3 t/m 8 gecontroleerd door de politie en de verkeersouders van school. Wilt u uw kind dan op de fiets naar school laten komen? De leerlingen hebben een lijstje gekregen met alle punten waarop gecontroleerd zal worden. Op deze dag zullen ook weer de veiligheidshesjes worden uitgedeeld. Uw kind kan dan goed zichtbaar door het verkeer op donkere winterdagen.

Kinderpostzegels

Op woensdagmiddag 26 september hebben de leerlingen van de groepen 7 en 8 een kwartiertje eerder vrij. Ze gaan dan weer op pad om zoveel mogelijk kinderpostzegels te verkopen. De missie van Kinderpostzegels is helder: "we geven kinderen kansen op een betere toekomst". Meer informatie over dit goede doel vindt u op www.kinderpostzegels.nl.

Week van de pauzehap

In de groepen 5 t/m 8 is er in de week van 24 t/m 28 september extra aandacht voor de pauzehap. Wat is een gezonde pauzehap? Waarom is de pauzehap belangrijk? Wat kun je het beste eten en drinken voor extra energie? Dit zijn allemaal vragen die in deze week aan de orde komen in filmpjes en gesprekken. Ook krijgen de kinderen een aantal pauzehappen aangeboden. Daarnaast is er aandacht voor extra bewegingen. In de klassen bewegen tussendoor met de 'heppie de peppie'. De kinderen hebben er zelf ook één gemaakt die ze vrijdag mee mogen nemen naar huis. Komt u dan samen met uw kind in beweging?

Een nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Het is goed om elkaar weer na 6 weken te ontmoeten. Ook dit jaar worden er in de eerste weken weer ouderinforrmatie avonden gehouden. HIerbij krijgt u informatie over het komende schooljaar. Er is gelegenheid om elkaar en de leerkrachten beter te leren kennen. De avonden zijn voor de verschillende groepen als volgt gepland:

dinsdag 11 september om 20.00 uur: ouders/verzorgers van de leerlingen in gr.5/6
donderdag 13 september om 19.00 uur: ouders/verzorgers van de leerlingen in gr. 1/2
dinsdag 18 september om 20.00 uur: ouders en verzorgers van de leerlingen in gr. 3
donderdag 20 september om 20.00 uur: ouders en verzorgers van de leerlingen in gr. 4

U bent van harte uitgenodigd. 

 

Kijk voor een actueel overzicht op de jaarkalender